Snuffeltuin

WELKOM IN DE SNUFFELTUIN VAN HONDENUITLAATSERVICE UDEN!

Aangesloten bij het Internationale Snuffeltuinen Initiatief

WAT:

Als honden hun neus kunnen gebruiken, wordt hun ‘stressemmertje’ geleegd. Het is hun belangrijkste zintuig, maar in het dagelijks leven gebruiken ze dat eigenlijk te weinig. Het Snuffeltuinen-initiatief helpt honden hun neus te kunnen gebruiken en alle honden zijn welkom. Niets moet, geen druk of dwang. Gewoon lekker los-lopend de hondenneus zijn werk laten doen. Een Snuffeltuin is ingericht om je hond te helpen ontspannen, stress te reduceren en zelfvertrouwen op te bouwen.  Je reserveert de volledig omheinde snuffeltuin voor enkel jou en jouw hond, er zijn geen andere honden of mensen bij. Kortom: een veilige plek voor iedere hond, om de zintuigen te stimuleren en om in vrijheid hond te zijn. 

Klik hier of scroll helemaal naar beneden om een tijdslot te reserveren.

WAAROM:

De neus is het meest ontwikkelde en voornaamste zintuig van een hond. Honden hebben snuffelen en ontdekken in eigen tempo nodig om de wereld om zich heen te kunnen begrijpen. Het maakt ook een belangrijk deel uit van hoe honden met elkaar communiceren. Onderaan deze pagina een paar interessante video’s over de wereld van de hondenneus. 

Honden zijn gevoelige en intelligente wezens. Door honden aan te moedigen hun neus te gebruiken, zorg je ervoor dat het meest belangrijke deel van hun communicatie voldoende aan bod komt, met het voorkomen of oplossen van frustraties en ongewenst gedrag als gevolg.  Honden móeten echt hun neus kunnen gebruiken om in balans te blijven en om zich hond te kunnen voelen. Deze wetenschap wordt door alle kynologen en gedragstherapeuten ondersteund en bevestigd. 

VOOR WIE:

– Angstige/gespannen honden

-Honden met uitvalgedrag

– Prikkelgevoelige honden

– Drukke/hyperactieve honden

– Minder sociale honden

– Adoptiehonden

– Jachthonden

– Honden die zelden tot nooit de mogelijkheid hebben om los te lopen

– Honden met de welbekende bananen in de oren

– Pups en jonge honden

– Senioren

– Alle andere honden (omdat het gewoon fijn is voor élke hond)

– Minder mobiele eigenaren (want ons terrein is ook prima rolstoel of rollator toegankelijk)

Het is een traktatie voor werkelijk álle honden met een neus. Ze kunnen en mogen snuffelen en rondgaan in hun eigen tempo, zonder druk of aanwezigheid van andere honden en/of de hectische drukke moderne wereld waarin we leven. Een echte uitlaatklep. 

Voor veel begeleiders werkt de tuin ook ontspannend. Jouw hond kan namelijk op een veilige manier los van de lijn zijn gang gaan. Je hoeft je niet druk te maken over andere honden of mensen, je hebt de gehele tuin voor jezelf. 

Klik hier of scroll nog iets verder naar beneden om een tijdslot te reserveren.

VOORDELEN:

– Door samen een Snuffeltuin te bezoeken werk je aan jullie onderlinge band, de relatie met je hond verbetert. Je hond zal je dankbaar zijn!

– Een hond in een snuffeltuin kan heel anders reageren dan thuis. Door te observeren ga je nieuwe kanten van jouw hond ontdekken en dat is erg leuk om te zien.

– Je hond wordt slimmer als hij zijn neus mag gebruiken; de hersenen zullen gedurende haar/zijn leven verder ontwikkeld worden door elke ervaring.

– Ruiken reduceert het stressniveau van een hond doordat hij doet waar hij goed in is en niet omdat iets moet. Fijne geluksstofjes in de hondenhersenen als gevolg.

– De hond wordt hierdoor ook voorzien in zijn mentale stimulaties, zijn basis behoeftes, en wordt hierdoor ook rustiger.

– Het bezoek aan een Snuffeltuin is geestelijk vermoeiender dan een gewoon rondje lopen en maakt de hond gelukkig en tevreden.

– Door een Snuffeltuin te bezoeken, help je je hond te kunnen ontspannen en de hond kan daarna lekker slapen. Het kost een hond veel energie om al dat gesnuffel met zijn neus te kunnen verwerken.

RESERVEREN:

De Snuffeltuin is alleen te bezoeken op afspraak. Wij vragen een bijdrage ten behoeve van verbetering van De Snuffeltuin en voor onderhoud aan het terrein. Tevens doneren wij een gedeelte daarvan aan Stichting Dierenlot. Gebruikelijk is min. €10, maar de hoogte van jouw bijdrage mag je zelf bepalen en achterlaten in het daarvoor bestemde spaarpotje in de Snuffeltuin. Er is ook een QR-code aanwezig waarmee je digitaal kunt doneren.  

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden (let op dat je een datum & tijd kiest EN alle velden met een * invult). De reservering is pas compleet nadat we je een bevestiging hebben gestuurd. Indien je toch niet komt graag z.s.m. doorgeven zodat we het tijdslot voor iemand anders open kunnen zetten. 

De routebeschrijving naar de exacte locatie & parkeren volgen in de bevestiging. Het terrein is tevens rolstoel-toegankelijk, parkeren direct aan de poort. 

We zien jullie graag!

Onze snuffeltuin is aangesloten bij het Snuffeltuin Initiatief, Snuffeltuinen in Nederland en België

LET OP:

Je mag alleen reserveringen plaatsen in de HUIDIGE en de VOLGENDE maand. Per maand moeten wij namelijk even bekijken hoe het veld erbij ligt en welke dagen/uren van de week wij de Snuffeltuin open willen/kunnen stellen. Zodoende kunnen de beschikbare tijdslotjes van maand tot maand zeer uiteenlopen!

Van november t/m maart hebben we winterstop met de Snuffeltuin.

Verzenden