Hondenuitlaatservice

Wat & wie

Op de dagen dat u zelf geen of niet genoeg tijd heeft, wilt u dat uw viervoeter toch volop aandacht en beweging krijgt. Hondenuitlaatservice Uden zorgt ervoor dat uw hond tussen de middag op een veilige en verantwoorde manier lekker naar buiten kan. De speciaal voor hondenvervoer ingerichte hondenuitlaatservice-bus haalt op doordeweekse dagen de honden op in Uden, Volkel en Odiliapeel. In de bus is het rustig, iedere hond heeft een eigen hok met een zacht antislip vetbed erin. Er is absoluut geen sprake van een onrustige ‘blafbus’. In de zomer is de bus voorzien van airco, in de winter van verwarming. Er gaan per keer maximaal 10 honden mee, zodat de reistijd kort blijft en er voldoende aandacht en overzicht is voor iedereen tijdens de hondenuitlaatservice.

De honden lopen niet los in het bos maar op omheind eigen terrein en derhalve in een veilige gecontroleerde omgeving. Ze kunnen niet weglopen (denk aan jachtinstinct, vuurwerkperiode, ongehoorzaamheid etc), geen vieze of giftige dingen opeten, geen andere onbekende (mogelijk niet sociale) honden/mensen tegenkomen of overlast veroorzaken.

U kunt ervoor kiezen om uw hond wekelijks op vaste dag(en) met mij mee te laten gaan met de hondenuitlaatservice, of incidenteel wanneer het niet elke week nodig is. Meer daarover in de prijslijst.

Waarom

De voordelen om uw hond met een hondenuitlaatservice mee te laten gaan zijn legio. Honden zijn van nature zeer sociale roedel dieren. U doet ze geen groter plezier dan met soortgenoten om te kunnen gaan, lekker spelen in hun eigen onderlinge hondentaal. Regelmatig met andere honden samen zijn zorgt voor goede socialisatie en kan probleemgedrag voorkomen en zelfs oplossen. Zeker wanneer er op vroege leeftijd mee gestart wordt. Deelname aan een professionele (!) hondenuitlaatservice draagt bij aan het hebben van een sociale, rustige, gezonde, zelfverzekerde en gelukkige hond.

Hoe & waar

Hondenuitlaatservice Uden heeft beschikking over een eigen omheinde speelweide aan huis. De honden hebben hier 2.000 m2 de ruimte om lekker hun gang te gaan. Ik houd continue toezicht, observeer ieders gedrag en leid de groep in goede banen. De speelweide is van alle gemakken voorzien zoals graafplaatsen, speelelementen, water en schaduw. De honden mogen hier naar hartelust rennen, snuffelen, spelen en hun behoeftes doen (die continue worden opgeruimd zodat het veld schoon blijft). Er staan altijd voldoende drinkbakken met vers water op het terrein. Pups en honden waarvoor lang spelen om wat voor reden dan ook niet goed is, kunnen eerder afhaken en verplicht rusten in de bus of in het clubhuis, terwijl de rest nog even doorspeelt. We verblijven 1 uur op het speelveld, totdat de terugrit naar huis weer begint. Inclusief ophalen en thuisbrengen is uw hond ongeveer 2 uur van huis weg. Uw hond wordt moe maar voldaan thuis gebracht, wachtend op u, dromend van een fijne dag. 

Werkwijze

Het begint met een bezoekje bij u thuis, zodat we onderling kennis kunnen maken, ik weet waar de hond zich bevindt en u kunt zien aan wie u uw hond toevertrouwd.  Tijdens dit bezoek vullen we een intake-formulier in waarop alle informatie en bijzonderheden van uw hond genoteerd worden. Zodra beide partijen akkoord gaan ondertekenen we een overeenkomst en een sleutelcontract, en kan de uitlaatservice van start gaan! De eerste keer dat uw hond meegaat zal hij/zij rustig geïntroduceerd worden bij de bestaande roedel. Zodra het blijkt dat iedereen ok is met elkaar worden ze samengevoegd. Baasjes worden regelmatig op de hoogte gehouden over hoe het is gegaan met appjes, foto’s en/of video’s.

Mocht na een aantal keren blijken dat uw hond telkens ongewenst vertoont en we dat niet opgelost krijgen dan ben ik genoodzaakt de service te stoppen voor uw hond. Dit komt zelden voor maar is noodzakelijk om de pret voor de rest van de groep niet te bederven. Ook worden de baasjes van honden die het echt niet leuk of fijn vinden om mee te gaan eerlijk ingelicht om te kijken of er andere oplossingen zijn.

Uw hond mag mee wanneer:

  • Uw hond sociaal is tegenover andere honden en mensen.
  • Uw hond ingeënt en gechipt is, en behandeld is tegen vlooien, wormen en teken.
  • Uw hond minimaal luistert naar basis commando’s.
  • Uw hond gezond is.
  • Niet-gesteriliseerde teefjes mogen niet mee tijdens de weken wanneer ze loops zijn. (een evt. oplossing is de individuele uitlaatservice, klik hier voor meer info)
  • Ongecastreerde reuen neem ik niet aan (tenzij het een pup betreft, tot 1 jaar oud).
  • ‘Hoog-risico’ hondenrassen neem ik niet aan.

Verplichte inentingen:

-De cocktail tegen Hondenziekte, Leverziekte, Parvo (nr 4+5+3 in het vaccinatieboekje) 3 jaar geldig

– De vaccinatie tegen Weil en Para influenza (nr 6+7 in het vaccinatieboekje)  1 jaar geldig

– De neusdruppel tegen Kennelhoest (nr 8 in het vaccinatieboekje)  1 jaar geldig.

Voor alle entingen geldt dat deze minstens 3 weken vooraf toegediend moeten zijn. Indien uw hond niet voldoende is geënt, kan de hond helaas niet mee met de uitlaatservice.

Heeft u interesse of wilt u reserveren? Klik hier om direct naar de reserveringspagina te gaan, bel/app 06-11267591 of stuur een e-mail naar ln.ne1721216715dusuh1721216715@feow1721216715. Ik zie uw hond graag bij Hondenuitlaatservice Uden!

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina!